Как да спасим дейността си по време на криза?

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / Как да спасим дейността си по време на криза?

 

🔥Отказваш ли се или продължаваш? Ще гледаш ли постоянно новини или ще използваш момента да изплуваш от предстоящата криза и депресия? Защото това, рано или късно ще се случи – ще има икономически последствия.
Въпросът е – ще се оставиш ли на обстоятелствата?

Да, сега е напечено. Сега не знаем. Сега сме объркани. Но и сега е моментът да помислим КАКВО правим и КАК го правим.
Да помислим за миналото и да помислим за бъдещето.
Сега е моментът да използваме онлайн комуникацията и всички тези канали, които ни дават възможност да стигнем до хората виртуално.

Ето няколко конкретни съвети за ДЕЙСТВИЕ, защото ние като професионалисти, предприемачи, фрийленсъри, нямаме време за губене.

 

Скоро, когато това отмине:
-НИЕ ТРЯБВА ДА МОЖЕМ да посрещнем нуждите на дейността си.

-Ние не трябва да “изчезваме” и да позволяваме на хората да ни забравят.
Трябва да държим фронта пред клиентите си и потенциалните такива.

-Защото всичко, направено до сега, ще отиде в канала. Цялото време и средства, които сме вложили…Ще го позволиш ли?

-Ако ситуацията продължи да е така – хората ще се адаптират и вече ще имат нужда от нас.

-Ако това отмине – трябва да ни помнят, за да изберат отново нас, когато се появи конкретната нужда.

 

💡💡💡Как да използваме времето? Това е най-ценният ни ресурс и сега трябва да впрегнем мислите си така, че да го използваме рационално.

 

1.Ако нямаш сайт/онлайн магазин – сега е моментът да помислиш какъв би бил подходящ за твоя бизнес и да действаш това да се случи час по-скоро. Така ще си подготвен за бъдещи такива ситуации и ще си помогнеш за увеличаване на продажбите, дори да не сме в такава криза. Бъдещето е в Интернет.

2.Ако имаш сайт/онлайн магазин, но знаеш, че трябва да се промени/обнови – сега е моментът да го направиш, докато все още няма много трафик и хората не са започнали да пазаруват изцяло онлайн.
Сами виждаме, че в момента всички хора са онлайн и всички пазаруват през сайтове. Процентът се покачва с всеки ден, с всеки час.

👏Културата на аудиториите се променя, принудени сме да поръчваме през сайтове и социални мрежи. 👏

Не пропускай тази супер силна възможност, точно СЕГА.

3.Генерирай съдържание за социалните мрежи, споделяй полезно съдържание.
Минали са само няколко дни и всички мислят за трудностите, проблемите и последствията.

Но има хора, които търсят другото – възможностите, развитието, перспективата.
Споделяй съдържание, с което да помогнеш на аудиторията, да си полезен и да не си забравен след като това отшуми.

Но дори и сега можеш да работиш ОНЛАЙН.
Ако предлагаш услуги (консултации, например), не е проблем да приканиш хората да работят с теб през онлайн платформи, да комуникирате в реално време.

Дори сега, нещата биха могли да се случват. Това не е само превантивна мярка. Това е активиране на възможностите СЕГА.

4.Отдели/съхрани бюджет за платена реклама, дори да е минимален.
В момента на криза, не всеки има възможност или мисли в посока рекламиране. Точно затова сега е моментът да се откроим и да блеснем пред другите, които се стресират и очакват нещата да се оправят от само себе си.

Отдели бюджет за платена реклама във Фейсбук и Инстаграм. Ако е по-подходящо, отдели бюджет за google adwords или SEO оптимизация. Което е правилното за твоя бизнес, в него инвестирай, но не се оставяй без активност, без работа и без инвестиция, защото ще платиш цената за това. Сега е кризисно, но после става опасно и невъзможно за преодоляване.

Когато говорим за Фейсбук. Може да отделиш бюджет, както за трафик към сайта, така и за boost пост, макар че тук трябва да се действа внимателно, казвала съм го неведнъж. Хубаво е да имаме някакъв план, а не да пускаме безразборно реклами, за да има някаква си активност. Трябва да е целенасочено. И приспособено към новите условия.

5.Опитай се да работиш с видео – ако си консултант и случваш своите продажби чрез лицето си, сега е моментът да използваш видеото като инструмент за запознанство в социалните мрежи. Упражнявай се да говориш пред камера, прави фейсбук и инстаграм лайв или просто споделяй видео с интересни и актуални теми.

Това е много важно, особено в случаите, в които разчитаме на истинската, дълбоката връзка с клиента. Може да прилага видео материалите, за да развиеш youtube канал или да информираш своите потребители на сайта за полезни неща, обратна връзка от клиенти и др.

Видеото е подходящо за онлайн магазини и продукти също. Не е нужно да е крайно професионално. Но е нужно да има идея и посока, а не просто нещо заснето, за да имаме видео материал. Винаги съм вярвала и виждам, че има резултати, когато нещо се прави като част от целия план.

Ето и аудио по темата от рубриката “Питай Роси”. Може да си откраднеш идея.
Задай своя конкретен въпрос тук. 

🔥Имаш въпрос? Много време те мъчи някаква тема или казус, свързан с онлайн присъствието, Фейсбук или Инстаграм 🔥на бизнеса/дейността ти?
Питаш се какво да правиш СЕГА и как да използваш Интернет за развитието си?

– Какви реклами да пускаш? Защо до сега не са били успешни?
– Публикации, които не се харесват и се питаш защо…
– Негативни коментари, на които не знаеш как да отговориш…
– Или пък се питаш откъде да започнеш, защо да ползваш Фейсбук и трябва ли ти изобщо? Дали Инстаграм не е по-подходящо място за теб?
– Може би, искаш да подобриш резултатите си в социалните мрежи?
– А може би, искаш да знаеш как да ползваш конкретна настройка?
-Дали уебсайтът ти не е особено актуален и пречи ли на продажбите?
-Какво съдържание да генерираш и кое е важното, за да привличаш трафик на уебсайта си?

И още много въпроси…

за Фейсбук, Инстаграм, уебсайт, онлайн съдържание и онлайн брандинг.

П.С: За да ти бъда максимално полезна, задавай своя въпрос конкретно, може да приложиш и скрийншот или снимка, свързана с питането.

👍Отговори ще получавате под формата на текст или видео, което може да бъде директно до вас или публикувано в социалните канали на Фейс Профитс, като ще се съобразявам с конфиденциалната информация, предоставена от вас.

 

 

👌НЕЩО МНОГО ВАЖНО – ограничавай гледането на новини, контролирай начина си на мислене, общувай онлайн с колеги, партньори, клиенти. Дръж енергията си за смислените неща, защото слушайки и влагайки време само в проблема, няма да намерим решение, а ще се отказваме да се развиваме.

Това, което правим днес, ще се отрази на всичко, което се случва утре.

👍за консултации и обучения по онлайн брандинг и фейсбук реклама – свържи се с мен, работим практически изцяло онлайн, задълбочено и с реални примери;

👍за изграждане/обновяване на сайт/онлайн магазин – изпрати запитване с моя екип ще се погрижим да направим най-доброто, свързано с нуждите на твоя бизнес;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.