5 съвета за продуктови постове във Фейсбук

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / 5 съвета за продуктови постове във Фейсбук

cover

По вида посрещат, по ума изпращат. Така казват хората. Същото е във Фейсбук. Защото Фейсбук е за бизнеса, но реално Фейсбук е… за хората. Потребителите във Фейсбук, обикновените хора, забелязват първо рекламата, кликват и евентуално харесват съдържанието. Чак след това идва моментът с купуването.

Малко като при връзките. Ако не те харесат на външен вид, оставаш само среднощен спомен. Повече не те търсят и не се връщат за теб. Разликата е, че във Фейсбук си плащаме, а инвестираните пари няма кой да ни върне.

Прекалено много пъти трябваше да обяснявам това, което ще прочетете в тази статия. Затова реших да напиша тези съвети – за да останат вечни. В статията коментирам как да представяме продуктите и услугите си визуално. И, всъщност, защо това има значение за ангажиращото съдържание във Фейсбук?

Много собственици на бизнес подценяват снимковия материал и общата визия на страницата си като цяло. Вярват, че бюджета за реклама е напълно достатъчно средство. Бюджетът не е всичко. За да привлечем вниманието на някого, важно е какво му представяме на пръв поглед.

Не толкова професионалната визия помага за бързи продажби. Но тази статия е за хора, които искат да се позиционират по-дълготрайно, да изградят доверие и да получат уважението на своите фенове. Разбира се, с това идват и продажбите. 

1. Придавайте красив вид на продукта си

Отделете бюджет за професионална фотография. Хубавите снимки продават. Това е безспорен факт и трябва да направите всичко възможно да се възползвате от него.

Ако имате заведение – направете интериорни снимки и снимки на най-интересните предложения от менюто. Ако предлагате услуги – снимайте екипа, който работи с Вашите клиенти. Ако имате онлайн магазин – снимайте най-новите и продавани артикули. Дори и бюджетът Ви да е ограничен, по-добре е да имате 20-30 професионални снимки, които да ползвате на сайта си, в социалните мрежи и дори за печатна реклама, отколкото 200-300 с посредствено качество (снимани с телефона, например).

Пример от страницата ни във Фейсбук – залагаме на добрата визия и професионални снимки.

primer 1

2.Снимайте на хубава светлина и хубав фон

За да се получат хубави снимки (дори с телефон) или обикновен фотоапарат е важно да изберете правилното място. Най-добре е да има индиректна слънчева светлина (например прозорец). Избягвайте снимане на изкуствено осветление.

Помислете за фона – той може да един и същ за всичките ви снимки – бял фон за онлайн магазин или дървена маса за меню на ресторант. Може да изберете фон, който допълва продукта – например, ако имате биопродукти, идеалното място за вас е природа, дървета, естествена среда.

Може да заложите на контраста – нещо, което със сигурност привлича погледа. В тези случаи, продуктът изпъква най-много.

3.Не прекалявайте с обработката

Стара фотографска поговорка гласи, че допълнителната обработка е развалила повече снимки, отколкото е подобрила. Понякога е напълно достатъчно е да нагласите контраст, осветеност и баланс на бялото, без тежки филтри (визирам instagram, retrica, VSCO и подобни).

4. За специална визия – обърнете се към дизайнер

Спасителят на всичко, което изглежда ужасно! Дори снимките да не са перфектни, дизайнерът може да спаси положението, като нагласи цветовете и положение на продуктите. Обръщам внимание, че е добре да обясните на вашия дизайнер да съобрази цветове, лого и послание, които описват цялостно бранда ви. Дори да е конкретна кампания, трябва да си личи, че зад нея стои един конкретен продукт или услуга.

Пример за професионална продуктова фотография. 

IMG_9622

5.Позволете на клиентите да видят повече

Вашите последователи виждат вашето лого в социалните мрежи, както и върху продуктите си в реалния живот. Но има толкова много неща, които те не знаят за любимата си марка. Дайте на вашата аудитория един поглед – кои сте вие, всъщност. Това ще помогне за изграждането на доверие. Защо да си купуват нещо от вас, след като дори не знаят кои сте и как го правите? Не всички сме популярни, колкото е Coca Cola, например. Фейсбук е подходяща платформа а тази цел – скъсява дистанцията максимално.

Пример от страницата ни във Фейсбук – обработка от дизайнер за визията и изразяване на лично мнение в текста.

primer 2

Мозъкът е в състояние да обработва визуално съдържание 60,000 пъти по-бързо, отколкото текст. Ето защо добрите изображения са ваш верен съюзник в социалните мрежи. Не пропускайте да използвате това правилно позициониране и повече продажби.

 

 

Oще полезни съвети за интересни постове и ангажиране на аудиторията…

Oнлайн Видео Тренинг „Промотирани постове и успешни промоции във Фейсбук“
Научи повече

П.П: Благодаря за полезните съвети и предоставените снимки на Georgi Kazakov Photography

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.