“Използвай себе си” (за по-добър фейсбук маркетинг)

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / “Използвай себе си” (за по-добър фейсбук маркетинг)

За последните няколко години имах щастието да разбера, че Фейсбук сам по себе си, не може да даде всичко необходимо за един бизнес. Той трябва да бъде част от цялостна концепция. Помощен материал – предпоставка за по-доброто бизнес развитие. Има фактори, основни фактори, които определят дали Фейсбук ще работи добре за нас. Понякога основният фактор може да бъде уебсайтът. Понякога той може да бъде – личността и/или лицето на бранда. В тази статия засягам повече второто.

Ако си пропуснал последните публикации на официалната Фейсбук страница на Роси Георгиева и Фейс Профитс, тук може да намериш най-интересното.

1.Да се погрижим за СЕБЕ СИ. 

Да, знам, че няма общо с Фейсбук. Но е от огромно значение, за да ни се получават нещата – не само във Фейсбук.

Ричард Брансън е казал: “Рекламата е жизненоважна. Трябва да популяризирате марката си, особено ако е ориентирана към потребителите. Необходимо е да използвате СЕБЕ СИ, както и да отделите бюджет за реклама, за да накарате хората да забележат марката ви.” Забелязвате ли тази специфична част от абзаца? Себе си. И да, наистина е така. Трябва да се използваме на макс.

Силата на личността.  Жестоката истина е, че ако не сме добре с/в себе си, много трудно би било да задвижваме бизнеса си.
Защото всичко излиза от нас – всички решения, които водят до провали или до успехи.

Един Фейсбук съвет от мен. Разберете се първо със себе си. Погрижете се за себе си. След това “се използвайте” по възможно най-добрия начин. Това ще доведе до по-добри решения в реалния свят и със сигурност ще помогне за онлайн продажбите. Тук може би се поражда въпросът как точно да “използвам себе си”? Идея от мен – като покажем лицето си чрез видео и снимки. И не само. Това е една от възможностите.

Дори да не желаете да показвате лицето си във Фейсбук, ако сте наясно какво усещане искате да създадете в клиентите,  ще успеете да намерите правилните хора, които да осъществяват развитието на бранда ви, не само онлайн. Тогава ще намерите правилното лице и правилната комуникация. И това става, само когато първо се погрижим за себе си. И след това идва стъпката – да сме наясно с това, което искаме да продаваме. Тук, разбира се, не говоря само за продукта и услугата. А отново за усещане.

Въпрос за размисъл: Какво усещане искаш да продаваш?

И след това идва другото…

 

2.Видеото във Фейсбук и Инстаграм – води ли до реални резултати или е поредния надценен маркетинг инструмент?
(Ще се радвам да разбера мнението, може да оставиш коментар под статията.)

Да, да, навсякъде се говори как видеото е ТОП и то продава директно. Бих казала, че за определени случаи съм много съгласна. Но!
Важното е то да бъде измислено така, че да работи за конкретната ситуация. Изпълнението – това е половината от задачата. 
Концепцията е много важен момент, който не е за изпускане!
Нещо, което много хора пропускат, когато създават видео за бранда си – не мислят за какво и къде ще го ползват. За телевизия ли ще е, за събитие ли ще е, за youtube, за Фейсбук?
Това се оказва голям проблем. Защото когато не знаем как видеото може да продава през различните канали, често се оказва, че то НЕ върши работа…

Когато говорим за Фейсбук и видео – тук има специфика, която е важно да се съобрази с продукта, с момента и с целта на самото видео. НЕ ВСЯКО ВИДЕО РАБОТИ ЗА ФЕЙСБУК. Поне не така, както ни се иска и си го представяме.

 

3. Дългите текстове във Фейсбук – враг или съюзник?

Един от най-често задаваните въпроси, по време на фейсбук обученията, които водя, е – какво да публикувам, как да публикувам и колко дълги текстове да споделям?
Особено последния въпрос ми е много любим, защото ми харесва как отговорът няма нищо общо с всички статистики, които се коментират в Интернет. Там често се говори, колко кратки и директни трябва да бъдем. Но аз мисля – не винаги…
Моят личен опит показва – ако е качествен и интригуващ текст, неговата дължина няма значение. Защото хората се кефят и отделят време, когато нещо ги заинтригува. Даже дългото често помага да бъдем “по-продаваеми”. Но това препоръчвам само в случаите, в които говорим готини, вдъхновяващи и смислени неща.

1.Ако имате нужда от изработване на концепция и създаване на видео материал, който да помогне на продажбите във във Фейсбук и Инстаграм…

2.Ако имате нужда от консултация или помощ при изграждането на вашата лична марка във Фейсбук…

3.Ако имате нужда от Фейсбук Консултация, която да ви помогне да анализирате развитието си до момента, да подобрите резултатите си и да “откраднете” добри идеи за Вашия бизнес…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.