Онлайн имидж за успешни свалки

Home / Блог / Онлайн имидж за успешни свалки

Среднощни разговори…Seen at 23:12. Липса на отговор…
Интересно място за комуникация е Facebook…

Идеята?
Нали знаеш, че отстрани на твоя новинарски поток стоят правоъгълни цветни каренца, дето крещят – „Купи ме“, „Бъди красив“, „Виж колко сме яки“, „Ние сме ти нужни“? Разбира се, повърхността на посланието е друга. Просто не всеки го вижда. Но какво общо има това със свалките в мрежата?
Ако ще получаваме по минимум 10 предложения за среща на месец във Facebook
(не се хваля :D) , защо да не го направим професионално? Даже, знаете ли? Ето сега започвам!

Обявявам новата си маркетинг услуга – поддръжка на онлайн имидж за ефективни свалки.
И ти си първият ми клиент.  Кавъри, профили.. Голям криейтив ще падне…Как ще стане? Първо аз и ти ще си поговорим (насаме). Ще ми споделиш твоите цели – например, “Да намерим перфектния човек”. Ти ще ми кажеш за какъв мъж/жена мечтаеш. Определяме таргета. Така де, този, за когото  бленуваш. И бам! Стартираме твоята рекламна кампания.

Tрябва да знаеш! Има разлика между управление на бизнес страница с корпоративна цел и изграждането на имидж за личност.
Как процедираме с бизнеса? Фокусираме усилията си да го представим в най-добрата светлина. Феновете на този бизнес (например дизайнерска къща) ще бъдат привлечени и впечатлени. Хубавото на цялата работа е, че освен че демонстрираме колко сме уникални (а ние наистина сме), хората могат да проверят на място. Идват, мерят. Харесва им – купуват. Не им харесва – ънлайкват страницата и продължат да търсят своя стил другаде. И моята съвест е чиста, защото аз не съм лъгала. И всеки може да провери думите ми.

Сега да се върнем на примера с хора.
Нали се сещаш, че ситуацията с проверката ще е малко трудна? Е, не чак толкова…
Нека обясня. Тук аз не мога да гарантирам безопасност на потребителя. Говоря за тези, които ще кликнат на твоята реклама.
Ако ти си мъж и търсим перфектната жена за теб, не мога да кажа на жената – премери дрехата и ако не ти харесва, напусни страницата.
Тя може да премери, но самата дреха в случая ще пречи 😀
A последствията след мерене (на дрехата), може да са пагубни.
Искам да кажа, че тук ще има малко повече емоция. На тази емоция – безопасност не мога да дам.
Как да кажа на жената –  спри да го харесваш. Виждаш добронамерен човек с идеали, но такъв реално няма… Всъщност, той поиска рекламна кампания, за да намери перфектната дама. Но понеже намери повече от десет, ти не си единствената среща за довечера.
Само да уточня, че това недоразумение, често се случва и без да си плащате за рекламна кампания.

Нали схванахте разликата?

А сега сериозно – нека опитаме да използваме Facebook за създаване на истински контакт.
Тоест всички сме чудесни, нека го покажем на живо. Да поемем риска, че отделената сума за вечеря (за мъжа) и перфектната нова рокля (за жената) могат да не бъдат достатъчни за откриването на точния партньор. Прежалете един лайк и бъдете себе си. Това е най-добрата реклама. 🙂

П.С: Само на мен ли ми се струва, че бизнес идеята ми е супер? 😀

3 thoughts on “Онлайн имидж за успешни свалки

  1. Хехе знаеш ли, че такава идея might be just crazy enough to work. Бях си лафил с едни познати, млади професионалисти и добре платени програмисти. Пичовете ми казаха така: От толкова работа не ни остава време да си видим фейса и да харесам някоя снимка на котка даже. Няма ли кой да измисли някаква услуга, където да си плащаш на месец за някой да ти поддържа личния фейсбук профил? Да качва песнички, картинки, статусчета, които да отговарят на това, където харесваш. Така си създават чуството, че имат огромен социален живот и свободно време, докато продължават да си се занимават с кариерата.
    Just my 2 cents..
    Трябва да го изтестваме това. Вярно може да има пазар за него 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.