🤩Как да увеличим продажбите си,чрез социалните мрежи?

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / 🤩Как да увеличим продажбите си,чрез социалните мрежи?

Здравей. 🙂 Ако ме посещаваш за първи път ще кажа: “добре дошъл”. Ако се познаваме ще кажа: “радвам се, че си отново тук”.

Развивам своя бранд и работя за себе си в сферата на онлайн маркетинга около 10 години и всичко, което споделям тук е на база практиката ми, моите лични наблюдения, както и световните тенденции и новини. Така че, спокойно може да се довериш на надеждната информация тук. 🙂

Без много излишни приказки, да действаме!

Каква е ситуацията?

Нека направим бърз преглед на ситуацията, в която се намираме и промените във Фейсбук и Инстаграм – основните социални мрежи, движещи трафик и носещи продажби са българския пазар, и не само.

В момента Фейсбук и Инстаграм се “славят” с нов новинарски поток.

Mалко по-специфичен новинарски поток (news feed), който предлага на потребителите си съдържание, което би им било интересно, според МЕТА.

Вече имаме и ново бутонче в менюто на апликацията на телефона  – feeds.
BalloonВъв Feeds може да намерим най-новото съдържание, идващо от всички източници в самата мрежа – наши приятели, групи и страници, които сме харесали, съдържанието от всеки компонент е подредено хронологично. Което е най-ценното и търсено от потребителите.

Интересно е, че тази новост е провокирана от ТикТок и и силата на мрежата, която успява да предложи ценно и забавно съдържание на потребителите си, тук и сега.

Същата промяна във фийда се отнася и за Инстаграм, като там предложеното съдържание от МЕТА е повече, отколкото във Фейсбук. Голям обрат и съдбоносни промени напоследък.

(Какво мислиш по темата – коя мрежа предпочиташ да използваш? Simple Smile Cold Sweat)

(между другото, може да погледнеш рубриката ми в един от най-големите форуми в България, BG-MAMMA, в момента там съм гост-експерт и разказвам за последните новости, отговарям и на въпроси)

ЗАЩО НОВИТЕ ФИЙДОВЕ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА БИЗНЕСА?
Тези новости помагат, защото се отваря пространство, подходящо за съдържанието на бизнеса, за което самият бизнес си плаща, чрез реклами.

В момента виждам реклами, както в различните нови фийдове, така и в стандартния, още като си отворя апликацията. Това е основен и променящ ситуацията фактор, правещ Фейсбук и Инстаграм отново –  огромно поле за изява.

 

Как да увеличим продажбите си,чрез социалните мрежи?

😍1.Изключително важно е на този етап да се съсредоточим в генерирането на съдържание. На ценно съдържание.

Повече от всякога, това бележи добър резултат. НО! Ако преди съм ви казвала, че е по-добре да гледаме качеството пред количеството, дойде моментът, в който да посъветвам – не му мислете много, време е за правене на съдържание. Дори да не е перфектно или право в целта, действайте.
Това ви изстрелва нагоре във фийда, показвате се по-често, което води и до увеличаване на последователите.

От МЕТА обожават хората (криейтърите), които генерират съдържание. Не случайно и CREATOR STUDIO платформата получава все повече опции за генериране на съдържание, колаборации и печелене на средства от повече видео гледания.

 

😍2.Разбира се, това не значи да правим нещата през пръсти – съсредоточете се върху добрия външен вид. Правете си хубави снимки, цветни, контрастни. Важно е да изглеждаме уникални, да влагаме АВТЕНТИЧНОСТ, но и да следим тренда при фотографията. Това е от особено значение за Инстаграм, също така.

Снимките са цялата визия, която ще спре погледа и след това ще предизвика четене на съдържание. Не разчитайте, че Фейсбук работи като Инстаграм. Във Фейсбук може да не сме чак толкова “секси”, но поради качественото съдържание да бъдем забелязани. Докато в Инстаграм, визията е на първо четене. След това всичко останало.

Важно е да изглеждаме добре, да се поддържаме, да разчитаме на модни аксесоари, грим, позициониране на хубави места – което за Инстаграм работи безотказно.

Ако имате онлайн бизнес за продажба на продукти и услуги, и знаете, че не вие сте човекът, който ще бъде лицето на БРАНДА, намерете хората, визията и начина, по който да използвате този тренд в момента.

“Как да се продавам уверено” – маратон – виж тук! 

 

 

😍3.Платена реклама – ТОП изборът за създаване на ангажираност и достигане до нови последователи, както и потенциални клиенти.

В момента, няма по-добър начин за това да доведем трафик на сайта си или да направим ЛИЦЕТО СИ ПОПУЛЯРНО.

Чудесни стратегии могат да се приложат за посещения на уебсайт, продуктови и лендинг страници, чрез рекламните кампании за Фейсбук и Инстаграм. Както и създаване на анагажираност в самата страница във Фейсбук и Инстаграм, популяризирайки името си и това, което предлагаме като интелектуален продукт или услуга.

ВАЖНО: Това, което мога да посъветвам за самата реклама е – комбинирайте видео кампании и създавайте трафик, както към сайта, така и към страниците. Увеличаването на последователите, повечето лайкове и коментари много помагат за това да затвърдим името си като ЕКСПЕРТ или авторитет.

👍Може да приложите следното правилно (моя идея) – 80/20.

👍80% от бюджета на седмична база да бъде посветен на трафика към уебсайта.

👍А останалите 20% на съдържанието, което да държи ангажираността в страницата.
Поне 20% – важно е, не е за подценяване.

👍Не забравяйте да прилагате ремаркетинг формата на реклама, която може да се отнесе и към двете категории трафик:
страница и уебсайт. Има 2 вида ремаркетинг във Фейсбук и Инстаграм – статичен и динамичен. Динамичният работи с продуктовия фийд, но дори и да го нямате, не драма. Защото статичният също може да ви помогне да стигнете до хората, които вече ви познават.

А те са най-потенциалните клиенти!

👍Много е важно да държим “будни каналите си” – а това става и чрез платена реклама.

👍Съветвам ви, докато имате активна реклама, да не спирате публикуването, разчитайки само на нея – органичните ежедневни публикация работят в положителна посока, особено когато имаме платена реклама.

 

 

ИМЕТО ТИ МОЖЕ ДА ПРОДАВА – ВИДЕО УРОЦИ И ИНДИВИДУЛНИ ОБУЧЕНИЯ – ВИЖ ТУК! 

✅✅✅Това, което е много важно да споменем, стане ли дума за промени и новости при МЕТА и Фейсбук / Инстаграм рекламите е, че – интересите, които може да задаваме в нашите аудитории, вече не работят по същия начин. Въпрос на тестване е да установим, имаме ли нужда от тях, говорейки за българския пазар. Извън него, нещата работят по друг начин, но това зависи и от региона и държавата, в която ще рекламираме.

 

😍4.Видео – разбира се, богът на социалните мрежи – краткото видео или големият любимец на Фейсбук и Инстаграм – REEL!

Ето, вече фигурира опция за генериране на REEL  във фейсбук бизнес страниците ни. Съвсем ново и готово за действие. Разбира се, от REEL не очаквайте директни продажби, а едно много ценно разпространяване на бранда ви. С оглед на това, че самото съдържание се харесва от МЕТА и целта е да го разпространяват из двете платформи. Пряка конкуренция на TikTok.

 

 

(aко развивате личен бранд, ще се радвам да помогна и в този аспект – обученията ми са индивидуални и конкретни, спрямо човека и неговия бизнес, коментираме Фейсбук, Инстаграм, ТикТок, уебсайта, имейл маркетинга, видеото и още много!)

 

Oще полезно и ценно съдържание, за да сме на ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА, виж тук:

РОСИ ГЕОРГИЕВА

🏆Бизнес Жена на годината в категории – “фейсбук маркетинг” и “маркетинг и реклама”
🏆Води корпоративни и индивидуални обучения на тема
“Името ти може да продава”, “Как да се продавам уверено”,
“Превърни страстта си в печеливша дейност”
фейсбук и инстаграм реклама, онлайн брандинг и презентационни умения.
🏆Била е гост-лектор в много университети и на много събития в България, а ВЕЧЕ и преподавател в отделна дисциплина по “Social media marketing” във ВУЗФ – СОФИЯ.
🏆Собственик и управител на бутикова агенция
за дигитален маркетинг Фейс Профитс.
🏆Помогнала е на много бизнеси в най-различни сфери да
увеличат продажбите си и разпознаваемостта си онлайн.
🏆Фейс Профитс предлага изработка на маркетинг стратегии и концепции,
изработка на уебсайт/онлайн магазин, графичен и уеб дизайн, имейл маркетинг,
развитие на бранда в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.