Как да действаме по време на криза? (в МАРКЕТИНГА и живота си)

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / Как да действаме по време на криза? (в МАРКЕТИНГА и живота си)

Здравей и добре дошъл на този сайт. Тук харесваме продажбите, рекламата, социалните мрежи и тяхната трибуна. Аз лично обожавам да търся новите възможности, новите идеи, да търся начини за мислене без граници и да правя действия без ОГРАНИЧЕНИЯ в убежденията си за успешен живот.

Тук насърчавам самочувствието и увереността, и вярвам, че всеки един момент, е точно моментът да се продадеш. Да БЛЕСНЕШ!
😍Това може да е случайната среща със съседката, която познава точния клиент за теб.
😍Или може да бъде непланирано запознанство на събитие с човек, който има нужда точно от твоите продукти и услуги.
😍Може да бъде позиционирането ти в съзнанието на твоите приятели, така че те самите да искат да разкажат за теб и да те препоръчат.
😍Този момент може да бъде и точното послание и снимка, която ще качиш в мрежите (фейсбук, инстаграм или друга мрежа), а твоите потенциални клиенти ще харесат именно това, което им казваш и начина, по който изглеждаш.

Тук насърчавам да правиш маркетинг, бизнес, дейност през потенциала си. Да живееш живот през потенциала си.

И да се маркетира по един красив и реалистичен начин.
ДА ДЕЙСТВАМЕ!
Една от най-големите грешки по време на криза е – да правим същото, което сме правили преди няколко месеца, година или години. Всъщност, кризата е повод за подмяна, за анализ на ситуацията. Тези въпроси трябва да си задаваме на всеки 6 месеца.
Животът е динамичен. Пазарът е като “влакче на ужасите”. 🙋‍♀️ Не трябва да чакаме да стигнем дъното, за да се усетим, че е време за ПРОМЯНА!

Не чакайте някой да я направи вместо вас. Това е губене на време. Аз съм в същото положение. Не сте сами. Така че ви го казвам – виждам го в действителност, пораженията може да са големи.

Действайте, докато е време.

И така – ако имаме спад в резултатите и продължаваме да правим същото – обричаме се на провал.

✊Какво трябва да направим по време на криза и кофти резултати с бизнеса / дейността си?

1. Да станем, да се изтупаме, да си сложим новите дрехи, да си създадем настроение и да се фокусираме. В правилните неща.

2.Да влагаме енергията си в нови идеи, нови оферти, модифициране на сегашните оферти, нови продукти или услуги.

3.Нови пазари, нов таргет – помислете си, дали не е време да продавате на друг клиент?

🥳Ако да – какво ще предложите на този нов клиент?

(На кого продавате в момента, какви интереси има той, защо купува от вас, може ли да се смени фокуса и да се разшири потенциала на клиентите ви сега?)

4.Нов продукт, нов таргет, а защо не и НОВ МАРКЕТИНГ – може би е време да вкарате в арсенала си онлайн магазин, нов уебсайт, имейл маркетинг или друга социална мрежа?? Инстаграм? Или Линкдин? А може би, Тик-ток?

Отговорът зависи от точка 3 от изброените тук.

5.Разбира се, има и друг важен детайл – дали не е време да разширите рекламата си и да използваме друг метод за фейсбук реклама?

Дали не е настъпил моментът да промените настройките и комбинацията от типове реклами във Фейсбук и Инстаграм? Или да смените визуалното съдържание, начина, по който поднасяте своето съдържание?

6.А може би, е време да станете по-активни в мрежите, да разпишете стратегия за съдържание, което да споделяте? Да пускате реклама към това съдържание, за да задвижите трафика към фейсбук страницата си, инстаграм акаунта си, както и към уебсайта си?

Всеки сам може да проведе този разговор със себе си и да си отговори на тези въпроси.

А ако имате нужда от помощ…

✊Как да запазим настроение и увереност? Как да поддържаме мотивация в дни на напрегнатост и неяснота?

1.Фокусирайте се върху генериране на идеи. Абстрахирайте се от ситуацията и си представете, че сте на идеалното място в точното време. Няма пречки, няма ограничения, а вие може да творите на воля.

Записвайте отговорите и картините, които ви хрумват в този момент.

2.Избирайте местата, от които черпите информация-намерете правилните източници, които ще ви вдъхновят и ще ви мотивират да продължите напред. Понякога имаме нужда от подкрепа.

АДАПТИРАНЕ НА ОФЕРТАТА, СПОРЕД СИТУАЦИЯТА

3.Адаптиране на офертата – може би, точно сега има какво да предложите? Или проблем, който да разрешите? Как бизнесът/дейността ви извлича максимума от ситуацията? 🙋‍♀️

(СПОДЕЛЯМ МОМЕНТ ОТ МОЕ ВДЪХНОВЕНИЕ)

😎Как да продаваме  уверено – онлайн и офлайн?

Изключително важно е в този момент да не спираме, да бъдем активни, да действаме, да случваме неща.

Ако ви е трудно да развивате маркетинга си и чувствате обърканост в стъпките и нещата, които правите, потърсете отговорите от професионалисти и експерти, които не са емоционално въвлечени във вашия живот.

Не спирайте да развивате СЕБЕ СИ и да инвестирате в собствените си знания, защото вие сте източникът, който генерира всяко действие и взима всяко решение.

Как да бъдем уверени, докато се продаваме чрез видео, публикации, нетуъркинг, срещи на живо или онлайн?

Най, най ПЪРВО място заемат яснотата и практиката. Когато знаем какво правим, наясно сме кои сме и какво предлагаме, когато сме наясно как да го комуникираме технически през мрежите, упражнявали сме се, видели сме примери, виждаме как да ги ползваме за нашата дейност, ние сме много по-уверени да действаме и да се продаваме.

#1 Като харесваме себе си – ясно е, не всеки път е възможно, не всеки път се получава, но през повечето време, трябва да развиваме успешна и здравословна връзка със самите себе си.

От нас излизат решенията, разбирането, очакванията, действията. Ние задаваме посоката.

#2 Когато освен външен вид, развиваме задълбочени познания в професията или продукта си.

В наши дни – всички могат да бъдат красиви – с правилните филтри и процедури, всеки може да мине за инфлуенсър.

Въпросът е – ако ти си инфлуенсър, можеш ли да станеш толкова добър, че да си на печалба?

Има разлика между популярност и печеливша дейност, нали?😉

#3 Когато харесваме и обичаме продукта си толкова, колкото бихме искали да го обича нашия клиент. 😍❤️‍🔥

Не става въпрос за усещането “временен флирт”. Става дума за зрялата любов, в която сме много наясно, че това е, което ще развием за по-дълъг период от време.

 

😍Свържете се с мен за консултации и обучения по фейсбук маркетинг, инстаграм маркетинг, онлайн брандинг, повече клиенти в “Интернет”. 

 

 

Аз съм Роси Георгиева – онлайн брандинг консултант, фейсбук специалист и преподавател във “Висше училище по застраховане и финанси”. Вече близо 10 години развивам дейността си в Интернет, както и тази на много мои клиенти в България и чужбина. Правя консултации и обучения, а вече имам НОВИ авторски маркетинг курсове, видео уроци, както и авторска менторска програма – КАК ДА СЕ ПРОДАВАМ УВЕРЕНО.

 

  • 😍Автор на курсовете “Името ти може да продава”, “Управление на реклами – техника и стратегии във фейсбук и инстаграм”, както и на МЕНТОРСКАТА ПРОГРАМА “КАК ДА СЕ ПРОДАВАМ УВЕРЕНО”
  • 😍Автор на дигитален наръчник “Новият маркетинг” – кекси идеи за всеки :))
  • 😍Писател и създател на проекта “АРТЕА / ARTHEA – само за кралици” – онлайн пространство и вдъхновение за жени

-ПРЕПОДАВАТЕЛ във “Висше училище по застраховане и финанси” – със самостоятелна дисциплина Социалните мрежи за бизнеса”

-“Бизнес ЖЕНА на годината 2020” – категория ФЕЙСБУК МАРКЕТИНГ
– “Бизнес Жена на годината 2021” – категория онлайн маркетинг и реклама

 

👍 Индивидуални обучения и Консултации – онлайн брандинг, кънтент маркетинг, фейсбук и инстаграм реклама, презентационни умения.
👍 Управление на Фейсбук и Инстаграм кампании.
👍 Графичен и УЕБ дизайн.
👍Уебсайт и онлайн магазини – изграждане и поддръжка.
👍Имейл маркетинг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.