Да успееш в България- гордост или непреодолима битка ?

Home / Блог / Да успееш в България- гордост или непреодолима битка ?

Тя е републикански шампион по bodybuilding. Гергана Станимирова Савова е стигнала  6-то място на световно ниво.

Първите й думи към мен бяха: „Виж,няма да се правя на такава, каквато не съм само, за да ме харесват хората.“ Споделяше и споделяше. За кариерата, за предателствата, за болката, за желанието, за искането, за борбата …за всичко, което е направила, за да се развива в собствената си страна. Това бяха първите 20 минути от моето запознанство с нея. Питам се какво ли щеше да се случи, ако прекараме седмица заедно?

Макар  в различни сфери споделяхме общи наблюдения,ние вече бяхме близки. С нея се разхождаме. Това не е интервю! Това е разговор. Мястото не мога да споделя, поради нейната молба да не го правя.

Гери казва за iRis:

-Трудно ли е да успяваш в България?

– Искам да бъда в България и да я прославям. Този спорт не се финансира в родината ни, но аз искам да тренирам! Всичко до сега постигам със собствени усилия и средства. Искам да работя и помагам на хората да се чувстват живи,докато тренират. Искам, когато спечеля титлата да видя лицето на мама и да я гушна! Да бъда себе си в собствената си страна!

(Междувременно едва я удържаме да не избута треньора в залата и да се заеме с тренировката му на момента!)

Колко светлина ти трябва, за да видиш ? 

Виждам светлината само в Бога. Той ми дава здравето и адреналина, който мога да предавам на хората. Виждам лицата им, когато вдигна българския флаг. Те виждат обичта ми към родината. Тогава я обичаме заедно. Знам само, че животът ми е спорт и никога няма да спра да се припознавам и виждам в тази професия.

Тя трепери докато говори. Иска да докосне тежестите, защото за нея не са средство за постигане на красива фигура. Те са начин на живот, който й помага да изразява себе си и да заразява останалите със своя ентусиазъм. Тя дава много от себе си, за да постигне тези резултати.

Независимо от това дали професията й ни се нрави, тя е истински боец, защото се бори за своето призвание!

Тя даде и на мен. Припомни ми, че за да постигаш мечтите си понякога не е нужно друго освен силната любов, към това, което правиш… Истинско клише, но с безотказен резултат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.