Дай на клиента. Или ще ти бие шута (по действителен случай)

Home / Фейсбук и Маркетинг Съвети / Дай на клиента. Или ще ти бие шута (по действителен случай)

Пример и безплатен съвет за успешната комуникация…

Знаете ли ЗАЩО избрах да се занимавам с онлайн маркетинг и комуникации?
Защото ми ПУКА за хората…
А знаете ли защо избрах Facebook? Защото ми ПУКА за хората!
Искам да им въздействам, искам да им помагам, искам да ги зареждам. Да им дам нещо повече! И тук не става дума само за феновете в социалната мрежа. Говоря и за хората, които са ми поверили тяхната бизнес страница.


Благодаря им, за което 🙂

Един напълно БЕЗПЛАТЕН съвет.
Комуникирай с хората като с човешки същества, а не като като средство за вадене на пари. Навсякъде, не само във Facebook. Защото хората усещат, те знаят, когато не си истински. Рано или късно, бизнесът ти ще пострада от това.
Дай на клиента. Или той ще ти бие шута. На всичкото отгоре ще разкаже на останалите. Както правя аз сега.

Ето и пример за цялата ми теория!
Получих съобщение в inbox преди време – информация за семинар. Oт една жена, която дори не познавам. Тя не се представи. Говори ми на “ти”. Предлага ми нещо за личностно развитие – линк, кратък текст къде, кога и защо. Все едно, че чета постер…Аз й казвам, че не я познавам и въобще не знам за какво ми говори. Цитирам своя отговор:

“Здравей, не те познавам, а ми говориш на “ти” – ок, приемам го. Но как ще искаш да се запиша на твой семинар, като дори не ми обясняваш повече.
Имайте малко желание да дадете на човек преди да предложите нещо…”

Моят извод като потребител – “Тая мацка иска да си запълни залата и аз съм подходяща мишена за целта.”

Тя ми отговори. Не се извини. Започна да ми обяснява за нейния семинар, отново…А, аз вече едва се сдържам да не счупя клавиатурата! Мога да й кажа толкова много…Тя не знае какво ме вълнува. Навярно е видяла общите ни познати. И какво сега – да я аплодирам, че открива случайни хора и разпраща едно и също съобщение към всички?
С какво аз да се почувствам по-специална? Защо да отида при нея да ми помага? Та тя с две изречения ме накара да напиша статия, в която поставям под съмнение възможностите й! И пак казвам, дори не я познавам!
За Бога, хора, имайте милост към другите, себе си и бизнеса си. Ако не ви се отдава това, поверете го на професионалист. За всеки има място под Интернет 😀
Какво ще направя сега?
Това, което ще направя за нея е услуга – няма да казвам името й. Не е моя работя да хуля другите. Но й пожелавам да прочете този пост.
А, вие, помислете над този пример. Защото всеки е бил и от двете страни на чата.
Е, мили хора, какво друго ми остава? Първо ще благодаря на тази дама – доказах си за пореден път, че обичам работата си и това, което правя. И най-важното – правя го от сърце.
Сега се захващам за работа.  Отивам да пиша и говоря с хората. С човека отсреща. С другия човек, който ми напомня, че и аз съм такава – преди всичко човек!

3 thoughts on “Дай на клиента. Или ще ти бие шута (по действителен случай)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Роси Георгиева

Запитванеx

    С попълването и изпращането на този формуляр, се съгласявам със съхраняването и обработката на моите данни от този уебсайт. Запознат(а) съм с Политиката за защита на личните данни и Общите условия на сайта.